Björn

Björn. Sis històries d’un os.

Ja no sé si ens il·lustrem la setmana o si us recomano la lectura del divendres. Els últims 10 dies em van portar allà i ara ja m’han tornat aquí. Espero que després del post-post san Jordi, i mig stop de vuit dies i la primavera que l’ànima m’altera, pugui centrar-me en fer el que més m’agrada: llegir i recomanar-vos llibres.

Per això, i a destemps de tot, avui m’acompanya un os, en Björn, qui em va robar el cor fa dos anys a la fira de Montreuil i que al març Editorial Joventut va publicar en català i castellà, amb una deliciosa i encertada traducció de la meva admiradíssima Teresa Duran en català i d’una altra Teresa, la Teresa Farran en castellà.

El primer Björn que vaig conèixer, va ser el tenista suec, Iceman, el grandíssim Björn Borg, una llegenda del tenis, amb una característic revés amb les dues mans. El tenista és un senyor molt alt, un esportista d’elit i, ara fora pistes, amb un somriure que encomana. El Björn del llibre és un os molt alt, molt amic dels seus amics, un lector i que us encomanarà un somriure a mesura que aneu llegint, en veu alta, o no, les seves sis històries.

L’autora francesa, Delphine Perret ens regala un personatge inoblidable, un d’aquells que segur que marcarà l’inici lector de moltes nenes i de molts nens. És impossible no caure rendit davant de sis històries curtes, tendres, amb tocs d’humor, amb sentit de colla, de família diversa i divertida. Un sofà, un catàleg de roba d’humans que donarà el tret d sortida a un ball de disfresses, el valor d’avorrir-se (sí, he dit el valor d’avorrir-se que és importantíssim que no ho oblidem), un regal inesperat, una revisió mèdica als animals del bosc i l’hora d’hivernar, que ja està a punt d’arribar.

Tot en un còctel acompanyat de literatura, il·lustracions de caire clàssic però no carriclones, paper de color verd, portada de color groc, tipografia en lletra majúscula de color negre i que a més, cap a les mans dels petits lectors. I no cal res més, només que busquis un racó, un moment i que et capfiquis de ple a la lectura.

I un stop. Un enorme gràcies per tantes coses a les dues persones que fan que aquestes meravelles arribin a les mans de la lijbretera i d’aquí a les mans de les lectores i els lectors, gràcies Elo, gràcies Luis. Moltes gràcies (i no cal dir res més).

No badeu, Björn està a punt per encomanar-vos en un tres i no res el cuc de la lectura.

 

©Delphine Perret. 2018. Editorial Joventut

–>Björn. Sis històries d’un os. Delphine Perret. Traducció Teresa Duran. Març de 2018. Imprès a Impuls 45 -Barcelona. Editorial Joventut

 

–>Björn. Seis historias de un oso. Delphine Perret. Traducción Teresa Farran. Marzo de 2018. Impreso en Impuls 45 -Barcelona. Editorial Juventud.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *