,

Blau i Vermell

Allò que cap a les mans de les criatures

És dimarts i ens il·lustrem la setmana, no amb una única il·lustració sinó amb dues, i de ben precioses. Totes dues pertanyen als llibres Blau i Vermell del tàndem Meritxell Martí i Xavier Salomó, editat per Combel.

© Xavier Salomó per les imatges ©Meritxell Martí pel guió. Vermell. 2018. Combel

© Xavier Salomó per les imatges ©Meritxell Martí pel guió. Vermell. 2018. Combel

Si, avui tenim dos llibres que caben a les mans de la canalla, i en especials a les mans de la primera infància.  14 centímetres per 14 centímetres, punta rodona, llibre de cartró, 46 pàgines cadascú. I ara, a quin calaix el posem. Un llibre de colors? Un imaginari? Una petita narrativa? Res i tot plegat.

El color no és una única veritat, si dic vermell i tanco els ulls, segurament em vindrà a mi un vermell de la meva vida, el del llapis de llavis de ma mare allà pels vuitantes. I per tu, vermell és el de la melmelada de l’àvia. I Això el tàndem ho sap de sobres. I han articular un seguit d’imatges dins d’una paleta cromàtica.

Cada llibres s’obre i es tanca amb la mateixa imatge, i a partir d’aquí es crea i recrea una petita història, ideal per anar posant nom al mon que envolta als petits, desxifrant poc a poc, la història que es va teixint, amb calma.

M’agraden els llibres que reclamen temps, temps per aturar-te a gaudir, temps per compartir amb els al·lots i les al·lotes de casa, temps per crear un lligam invisible que fa forta la dimensió afectiva de la lectura.

Bravo Meritxell, Xavi i l’equip editorial de Combel, per ensenyar-nos que un llibre amaga tantes possibilitats com vulguem. I per posar a l’abast de les mans més petites, joies literàries per fomentar el gust per la lectura.

–>Vermell. Meritxell Martí i Xavier Salomó. Disseny gràfic: estudi Miquel Puig. Febrer de 2018. Imprès a Itàlia –Cartotectnica Montebello-. Edita: Combel

–>Blau. Meritxell Martí i Xavier Salomó. Disseny gràfic: estudi Miquel Puig. Febrer de 2018. Imprès a Itàlia -Cartotectnica Montebello-. Edita: Combel

–>Rojo. Meritxell Martí y Xavier Salomó. Diseño gráfico: estudi Miquel Puig. Febrero de 2018. Impreso en Italia -Cartotectnica Montebello-. Edita: Combel.

–>Azul. Meritxell Martí y Xavier Salomó. Diseño gráfico: estudi Miquel Puig. Febrero de 2018. Impreso en Italia -Cartotectnica Montebello-. Edita: Combel.

 

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *