Crec

Vaig tard. I amb faltes, de ben segur i ja us demano disculpes. No podia passar aquesta entrada al bloc a la meva correctora de confiança i ara endevinareu per què.

Tenim lectura de la setmana i va per tu, estimada: Crec, escrit per Tina Vallès, amb il·lustracions d’Alicia Balada, editat per Kireei.

Guarda inicial, una petita marieta. Moltes branquetes, una branqueta. Títols. Comença tot amb una vall, la vall del silenci. I la protagonista que entra en acció. Una petita branca que fa Crec! I amb un petit gest, un soroll, un silenci trencat. I ara què? Necessita un nom i no un qualsevol, Crec. Sí, Crec! Un poble Xxxt que es veu sacsejat per un petit soroll i un alcalde malcarat que sempre viu amb migranya. I una campana que no havia sonat mai. Què trist un campanar sense els seus ding-dong. I Crec que arriba al poble més silenciós de tot l’univers conegut i desconegut.  I el vent, i els còmplices i què passarà? Què passarà quan la campana faci el primer Dong gràcies a Crec? No us dic res més, ho haureu de descobrir. Guarda final. Dues marietes. I el silenci, que com un conte ja s’ha fos.

Per què Crec? Per què una història tan petita? Perquè com tantes vegades dic, la literatura no serveix per a res, no té per principi solucionar o ajudar a, senzillament la literatura t’omplirà per conformar els “cachitos” de tu en una persona sencera. Et definirà, les lectures que et portis amb tu, parlaran de tu. I vet aquí que la Tina això ho sap molt bé. Sense pretensions, sense adoctrinaments –en el sentit genuí de la paraula- trama una petita historia per parlar de silencis, de sorolls, de malcarats, d’un poble, d’una campana i un campanar, per parlar en segona lectura, de tu, de mi, de la ciutat que ens envolta, de quins silencis ens acompanyen i quins sorolls ens persegueixen –o a l’inrevés. I quan parles al cor des del cor, tot és màgia, i la literatura ocupa el lloc que li escau, el pur plaer dels ulls i el cap. Un “cachito” de paper que parla de tu i amb tu. I que quan el tanques, ja dirà coses de tu. Gràcies Tina, per omplir de “cachitos” caps i cors, perquè un cop t’hem llegit, formes part de nosaltres.

I a més, aquesta lectura està acompanyada d’unes il·lustracions delicioses, per perdre’s en els petits detalls que tot ho omplen, fins i tot pots escoltar el silenci i el soroll. Bravo, Alicia.

I, per completar aquest trio de dames, bravo a la Cristina, alma mater de Kireei per aquesta aposta plena de literatura en el catàleg que poc a poc va creixent, amb sentit i omplint les llibreries de delicada literatura.

I si, si encara no heu descobert Crec, us esperem demà, amb una altra dama, la narradora Mon Mas, per fer un pòquer de dames de la LIJ.

Crec, crec en tu.

Per cert, ja sabeu qui és la meva correctora de capçalera, oi?

–>Crec. Tina Vallès. Il·lustracions Alicia Baladan. Imprès a València. 2017. Kireei Editorial

–>Crac. Tina Vallès. Ilustraciones Alicia Baladan. Traducción de Carlos Mayor. Impreso en Valencia. 2017. Kireei Editorial

 

3 comentarios
  • Paula Jarrin
   Paula Jarrin Dice:

   Eva, L’activitat va ser el dissabte passat, el dia 17. I era per canalla de més de 4/5 anys. Quan tinguem activitat pel més petitons, ho anunciarem! Moltes gràcies

   Responder

Trackbacks y pingbacks

 1. […] presentació va ser a la  Llibreria Al.lots   ❤ ❤ ❤ on no  hi cabia ni una agulla!!! Mil gràaaaaaaaaaacies a totes les branques que ens […]

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *