Dia internacional de la ràdio

Tot i ser dimarts, ens il·lustrem la setmana d’una forma una mica diferent

©Mick Msnning – Brita Granström. 2013. Ekaré

Avui, 13 de febrer, volem fer el nostre petit homenatge  a la ràdio, ja que avui és el dia internacional de la ràdio. Per això, després de mirar i remirar, hem trobat aquesta il·lustració del llibre Los Beatles, de Mick Manning i Brita Granström, traduït per Pau Estrada i editat per Ekaré, a on un jove Paul escolta la ràdio delint de les ones  musicals.

Jo sóc de ràdio. El meu pare em va transmetre aquest amor per la ràdio i allà on vaig, m’hi acompanya un petit transistor que m’amplifica el món que hi ha a sota i sobre meu.

Música, companya, ciència, llibres, notícies, esports -més del que m’agradaria-, humor, entrevistes, el que passa al costat de casa i a l’altra banda del mar, o de les muntanyes, lluny però proper en la problemàtica.

La ràdio i les seves veus. Les ràdios i les converses tranquil·les, la ràdio i les tertúlies polítiques, la ràdio i els oients.

I en aquest amor meu per la ràdio homenatjar a quatre persones imprescindibles, quatre veus que sempre porto amb mi, tot i que no tingui el dial sintonitzat:

Al meu primer amor de ràdio, el Sr. Lalo Mir, locutor argentí que va abastir la meva adolescència de música, humor, sentit crític i sentit vital

A la meva gran companya d’escola secundària, Natalia Calderón, perquè es va atrevir a somiar, i va lluitar i és la locutora de la nostra fornada. Va por vos, Naty!

A l’Elisenda Roca, la veu més bonica d’aquest país que m’acull. I que tinc la sort de tenir-la sempre amb mi, i si tinc mono de la seva veu, la truco per telèfon i la seva meravellosa veu ho omple tot d’olor de tarongina.

A la Carme Parrás, que no només va fer les seves pràctiques amb nosaltres, sinó que encara volta per la aquí els divendres de tertúlia i quan ella parla es com si la llibreria es converteix en una emissora radial i parlem de llibres i de la vida.

Estimades, estimat, visca la Ràdio!

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *