El Finn i el Sep

Tenim lectura de la setmana…

©Peter Goes. Edició de Libros del zorro rojo

Fa un parell de setmanes, la Irene Savino, directora d’art d’Ekaré, ens parlava  a la importància, dins d’un àlbum, del pas de pàgina. Això que mou al lector a anar una pàgina més. Passa al format llibre àlbum i també a la narrativa.

Però, i si un llibre fa que no vulguis passar la pàgina? I no per què t’has adormit, despistat, perdut. Sinó que et convida a seure i perdre’t i badar de cantonada a cantonada gaudint de la lectura de la imatge?

Quan passa això, és màgic. És que tens a les mans un llibre que t’enganxa, d’aquells que fa lector. D’aquells que et farà lector per sempre.

I això passa amb la lectura que us recomanem avui: El Finn i el Sep dins del laberint dels follets. El gran follet s’ha escapat i en Finn i el seu gos, Sep, aniran darrera dels seus passos. I a cada pàgina, es ficaran dins d’un gran laberint que hauran d’esbrinar com sortir. Pistes, personatges amagats, claus, conills, dracs i mussols. Una volta al món –fantàstic- per trobar al gran follet.

Cada doble pàgina és un laberint –a l’interior d’una cova, sota el mar, al bosc- plena de detalls. Per badar, per llegir imatge i per posar les teves neurones a treballar. I per gaudir infinitament de la lectura. Peter Goes treballa amb el blanc, el negre (i els grisos) pels detalls, amb un fons monocromàtic d’un color diferent a cada laberint. Molt encertat. Molt plàstic i que recrea ambients per estar-hi hores i hores. I no només seguim els personatges principals, en Finn, el Sep i el follet, sinó que nodreix d’una infinitat de secundaris que, si saps llegir bé, és una enciclopèdia de la literatura universal. Un llibre imprescindible per llegir i ensenyar a llegir la imatge.

Animeu-vos a entrar en aquest gran laberint. Ben acompanyats i agafant fort de la mà als companys de ruta.

Tal i com vam fer nosaltres, fa cinc anys i un dia, que ens vam agafar fort de la mà i vam obrir la porta de la llibreria, per començar l’aventura més bonica que ens toca viure cada dia, ser els llibreters de la vostra vida.

–> El Finn i el Sep dins del laberint dels follets. Peter Goes. Traducció Mariona Vilalta. Imprès a Bèlgica. Libros del zorro rojo.

–> Finn y Sep. El laberinto de los gnomos. Peter Goes. Traducción Mariona Vilalta. Impreso en Bélgica. Libros del zorro rojo.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *