,

Escolto el mon

Ja pot venir el drac (01)

Les passades setmanes vaig estar una mica silenciosa, el temps se m’escola entre els dits, els dies van passant entre caixes amunt i etiquetes avall i les nits s’omplen de petites llums per poder anar llegint i descobrint joietes.

Però aquest dies, abans de l’embat del drac, us vull proposar lectures que de ben segur us ajudaran a escollir el llibre o els llibres per endur-vos a casa el dia del llibre. Aquesta secció intentarem que es publiqui els dilluns, dimecres i divendres d’abril.

La primera proposta és Escolto el món… per les meves orelles dels autors ucraïnesos Romana Romanyshyn i Andriy Lesiv, traducció de Pedro Alcalde i editat per Zahorí Books. La versió castellana està editada per Barbara Fiore (Fuerte, suave, murmurado, traducció de Marta Rebón i Ferran Mateo).

Ens trobem davant d’aquesta meravella, llibre guardonat amb el Bologna Ragazi Award a la categoria de non-fiction- i de cop tot es torna silenci. El poder de la imatge, amb una acurada i impactant forma gràfica, amb colors saturats i una constant cadència sonora en ells. Si, he escrit sonora. Us puc assegurar que aquest llibre il·lustrat és sonor. Comencem el recorregut des del silenci i la seva irrupció a l’univers. I a partir d’aquí, la narració ens transporta dins d’un pentagrama i tot sona. “El so és invisible, però atreu la nostra atenció. El sentim i després… l’escoltem”.

Narració per explicar el so, pastilles informatives i una gràfica seductora i innovadora. Un llibre per descobrir què, com i per què escoltem, per fer una petita orquestra al nostre cap recorrent els instruments musicals, o la nostra pròpia veu. Un llibre que convida a tancar els ulls i buscar els sons del nostre cos, de la nostra casa i del nostre entorn -urbà o rural. I a on la comunicació també té un paper important.

Escolto el món és un llibre que esdevindrà en imprescindible i que en dies com avui em commou profundament. Hi ha dies que tots necessitem una mica de silenci per escoltar el nostre cor, els nostres dubtes, les absències i la presència de qui ens estima de tot cor.

Obriu el llibre, aprofiteu les propostes del final –“val la pena escoltar”- i després tanqueu els ulls i escolteu el vostre món.

©Romana Romayshyn i Andriy Lesiv. 2017. Zahorí Books.

–>Escolto el món… per les meves orelles. Romana Romanyshyn i Andriy Lesiv. Traducció Pedro Alcalde. Impressió a GPS -Eslovènia. 2017. Edita: Zahorí Books.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *