La cabra goluda

El nostre llibre de la setmana

© Petr Horácek. 2016. Editorial Joventut

La cabra goluda, de l’autor txec Petr Horácek, editat per Joventut, traducció al català d’Eva Peribáñez, 2016, imprès a China. També en castellà: La cabra glotona editado por Juventud y traducido por Eva Peribáñez.

En Petr Horácek ja ens havia arribat al cor amb la sèrie del ratolí, també editat per joventut i ara ens sorprèn amb aquesta cabra goluda, que a més és un just homenatge al l’Èric Carle i la seva eruga goluda (the very hungry caterpillar). Ens agraden els llibres que remeten als clàssics, ens agrada aquest diàleg amb gairebé 50 anys de distància i que continua atrapant a grans i petits.

Vet aquí una cabra que ja està tipa de menjar herba i vol tastar quelcom diferent. I allà que comença a tastar: el menjar del gos, la llet del gat, les peles del plat del porc i les plantes de la dona del granger. Ah! i una sabata i també… també uns calçotets del granger. Però no es va trobar molt bé i comença a posar-se de tots els colors: vermella, blava, groga i verda. I els animals no troben el seu menjar, i la dona del granger descobreix que ja no té flors al test, i la nena només té una sabata i el senyor granger s’ha quedat sense calçotets… i on és la cabra? I… i ara què passarà? Doncs, us deixo amb el dubte i heu de venir a llegir el conte (i emportar-vos-el cap a casa vostra).

Ben tramada, aquesta història que comença un dissabte, juga amb la seriació dels dies de la setmana, els colors, els animals i els seus menjar i arriba a un final rodó, també seguint el ritme de una sèrie i per fi, una conclusió. Què ens trobem? Literatura. Una història senzilla i ben tramada que amb l’excusa del recurs de les sèries, ens permet gaudir, comptar, mirar, gaudir dels colors, els animals, la vida a la granja i divertir-nos. I a més, jugar amb el que es veu i no es diu i el que es diu i no es veu. Un àlbum amb aquella coseta clàssica, però revisada des de l’ara, amb el frescor del Petr que sempre ens fa riure.

A vegades no cal inventar res, només saber fer literatura. I d’això, l’autor txec afincat a Londres sí que en sap.

Gaudiu de la cabra goluda, una novetat que ben aviat serà un clàssic i que no pot faltar ni en el fons de la llibreria ni en la biblioteca personal. Un llibre per gaudir amb els més menuts, i per retrobar el petit que tots portem dins.

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *