Sant Jordi i el drac

Tenim llibre de la setmana (i un desig)…

©Xavier Salomó per les il·lustracions i la tecnologia de paper. Meritxell Martí pel text. 2017. Combel

Sant Jordi i el drac. Del tàndem Meritxell Martí i Xavier Salomó. Disseny gràfic de l’estudi Miquel Puig. 2017. Editat per Combel. Imprès a la Xina. També el podeu trobar en castellà: San Jorge y el dragón.

“Conta una llegenda

que un drac molt dolent

va atacar tot un poble

i es cruspia la gent.”

Així comença aquest nou Mini-Pop del nostre estimat tàndem. Ara ha arribat el moment de Sant Jordi i el drac, d’explicar una llegenda tal  i com és, sense trampa ni cartró (només el cartró de la tecnologia del paper). Senzill, i per aquest fet, meravellós. Ens apropen, en ritme rimat, a la llegenda més coneguda, un drac, una princesa, un cavaller i una rosa.

Un bombonet que s’explica en paraules (bravo Meritxell, per aquest esforç de menys és més i per condensar en pot petit la confitura literària) i en imatges, i del dret i del revés i a més, aquest incorpora senzilles pestanyes que amaguen i ens descobreixen coses. Ulls que fan por, cara de felicitat al no ser l’escollit per formar part de l’àpat del drac, i les roses que han nascut de la sang del drac. I no només això, un llibre per mirar del dret i des revers, l’heu de girar per encara gaudir una mica més. Tot en un format que cap a les mans (a les mans del petits lectors) i que no per petit, deixa de ser molt gran. Bravo Xavier! El color que brota de cada pàgina ens ajuda a deixar-nos envair per la llegenda i així, compartir una lectura en veu alta amb els més petits, que la llegeixin els que fan els primers passos en la lectura autònoma i gaudir-lo de ple els que ja fa temps que ens endinsem en boscos ple de lletres. Un llibre petit, que es fa gran i que ens delecta en la lectura i en la mirada sobre la il·lustració i la tecnologia de paper.

Cal afegir res més? Del llibre, del tàndem i de la acurada edició -Bravo Noemí i Bravo Combel-, no.

Cal afegir alguna cosa al voltant de la festa del llibre. I aprofito l’espasa del cavaller per fer-ho, en defensa de les llibreries de proximitat que cada dia obrim la persiana i ens posem davant i darrere del taulell per fer que el bosc de lletres ens envaeixi a tots, per fer-vos gaudir de la passejada per aquest bosc, guiant-vos dins de camins que us portaran a vistes amagades, remotes i meravelloses. Quedeu-vos al nostre costat, també el dia de Sant Jordi. I nos us oblideu que el dia a dia aquí estem. Que una flor no fa primavera, que el millor camí és el que fem plegats i activament cada dia, fent i gaudint de la cultura plegats.

Diumenge serà un dia meravellós, ple de llum, roses i llibres. I us esperem, i tant que sí. A la llibreria i a la Rambla de Catalunya cantonada Consell de Cent. I el després, i cada dia -menys el diumenge- a la nostra llibreria, que és casa nostra i vostra i des de la que continuem volent ser els llibreters de la teva vida.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *